Trevlig Halloween!

Maja skulle ha varit häxa på dagis idag men det blev inte så. Lilla stumpan kräktes igår & idag, så vi var hemma & myste med en brasa framför Robin Hood & Snövit istället. Stackars Maja, men nu mår hon bättre & sover gott i sin säng. Hoppas bara att resten av familjen klarar sig. Håll tummar & tår för oss.
Farmor & farfar skulle ha kommit på besök idag men ja förstår att de ville vänta tills i morron istället.

Ha en trevlig helg alla.

Kram Kram

Kan en häxa va så här söt??!



Hmm funderar lite....



BUS eller GODIS???


Ett litet inlägg...

Idag var det sista dagen med pencilin för Noel. Skönt då han nu på slutet kom på att man kunde ju både gurgla & spotta ut det haha, mamma fick med andra ord lite på sig idag ;-). Hoppas vi får vara friska ett tag nu.

Idag har det varir riktig storstädning här hemma. Har även haft hjälp med fönsterputs :-) så nu blänker mina fönster. Underbart.

Efter dagis så följde Hugo med oss hem & lekte. Dom är för söta de två, leker super ihop. Ljudnivån är dock inte super alla gånger. Sa åt dem 3 gånger att de skulle va lite tystare när Noel sov på em men inte det så då skicka ja in dem till Hugo en stund ;-).
Det underlättar jätte mycket när Maja har en kompis hemma så hon kan busa & leka såhär på em & jag kan tex städa lite ;-)
Skönt nu när hon börjar bli lite större så de kan gå mellan husen till varann & leka. Vi bor verkligen perfekt för de små.

Idag är det ju torsdag & den dagen som stumpan har gymping. Marcus var hemma i tid idag & följde med henne. Jag & lilleman var hemma då Peter som putsade våra förnster inte var klar.

Nu har ja precis nattat Noel & Marcus håller på att natta Maja eller så sover han bredvid henne ;-)

Brasan brinner & det blir nog en film ikväll med ;-)

Tjingeling.

Vi var visst inte bra än.....

I morse hade Noel 38,8 i feber. Han var sig inte alls lik. Ville inte bli nerlagd i sitt babygym som han älskar annars. Ville bara att pappa skulle bära runt på honom, han hängde som en trasa på axeln & gnydde. Stackarn. På eftermiddagen ringde jag till sjukvårdsupplysningen & vi fick komma till jourmottagningen på lasarettet. Mycket riktigt så var han dålig. Öroninflamation på vänstra örat. Kåvepenin (med frukt smak ) 3 gånger om dagen i 5 dagar. Stackars liten. Vi fick sitta & vänta i en & en halv timme innan vi fick komma in till läkaren. stackars barn, men Maja var så snäll & lekte. Hon hade med sig en docka som hon låste in i ett klädskåp ( hon låtsades låsa in den, hon bara stängde skåpet lite ) & där är den kvar nu. Vi glömde den hahaha, men det är säkert nåt annat barn som blir glad över att finna den & leka med den under tiden som den väntar på att få komma in till doktorn.
Väl inne hos doktorn så konstaterade hon att Noels vänstra öra var rött, svullet & trumhinnan buktade ut, var klara på tio minuter. Sen iväg till apoteket & bunkra upp lite ;-)
Iväg till Ica hemma & handla lite, hem & ge Noel medicin, amma & lite ersättning. Sen äta tacos. Gud så gott & nu sover båda barnen.
Noel min älskling hoppas du blir bättre nu. Mammas hjärta grät med dig idag. Du var så ledsen & grät jätte mycket när doktorn skulle titta dig i örat. Stackare, då gjorde det jätte ont i mamma men du var så duktig. Älskar dig Noel.

Måste bara berätta. Maja var för söt igår. Hon ville inte riktigt somna & Marcus var ju ute & staplade ved så när Idol började så fick hon sitta med mig i soffan med filt & mysa & vi åt clementiner. Fredagsmys ;-). När sen pappa kom in & gjorde oss sällis så sa Maja "jag vill ha mera clementin" då gick ja ut i köket & fyllde en skål med chips istället & gissa om någon blev glad. Ögon stora som tefat & ett jätte leende. Hon blev så glad att hon tjöt åhh pizza pizza pizza hahaha chips heter det ju gumman sa vi då ;-)
Hon fullkomligt mosade in chips i munnen sen. Fast hon äter inte så mycket så det gör inget. Lillsnuttan fick lite egentid själv med mamma & pappa, det behövde vi alla tre. Jätte mysigt. Vi älskar dig gumman.

Snart ska vi se en film eller kanske sova film......


By the way, jag har fått konkurans vid symaskinen. Marcus lagar en massa jeans. Hans går ju sönder mellan benen. Vet inte vad det beror på.......

Ha en fortsatt trevlig helg.

Kramar från la familia

Nu är vi bättre.

Ja nu är vi bättre. Jag var dock iväg till vårdcentralen med Noel i tisdags. Han har ju haft feber till & från i tre veckor & jag trodde att han också skulle få som maja, öroninflammation så fort hon blir förkyld & får feber, men det var ingen fara med öronen. Tack & lov. Däremot var han lite röd i halsen & hade ögoninflammation. Vi fick lite ögonsalva med kortison så det ska snart vara bra.

Idag hade jag Maja hemma från dagis så vi kunde ta det lite lugnt på morronen & mysa.
Måste bara berätta att Noel sov från 19,30 till 07,30 i morse utan att äta en enda gång, jag var visserligen in två gånger vid fyra fem snåret & stoppa in nappen men i övrigt gick det super :-)

Klockan två mötte vi pappa på stan. jag & Maja var till min frisör & klippte våra luggar, blev så fina så & sen så köpte jag lite toning av henne som jag ska kladda i håret. Får se hur det blir ;-)
Sen så shoppade vi lite. Till Maja köpte vi en mössa, två tröjor & två långkallingar. Skulle ha haft byxor också men hitta inga. Lämnade nämligen tillbaka ett par jeans där knappen redan hade gått sönder.
Till Noel blev det en body, raggsockor & några strumpor. Skulle även haft byxor till Noel men det fanns inte i hans stl & jag skulle ha haft en varmare jacka men..... fick iaf en mössa haha.
Måste då tyvärr åka en svänt till Tornby & Ikanohuset i morron. Mormor fyller på måndag & vi ska fira henne på söndag så jag måste inhandla en liten present från barnen.

Nu håller Marcus på att stapla upp ved som vi fått hemkört, så ikväll blir det till att se en film & mysa framför brasan mmm va mysigt, fredasmys ;-).

Måste ju även berätta att Majas kompis Thea fick en lillasyster igår. Grattis Sofie, Mats & Thea. Vi längtar efter att få gosa bebis. Våran är ju redan stor. Det går så fort.

Önskar alla en trevlig helg.

Kram Kram

Heja Sverige friskt humör.... :-)

De är det som susen gör heja heja heja. Nu ska ja sippa på ett halvt glas rövin ;-) & heja på sverige. Ja till och med jag ska se på fotboll, men ja ska samtidigt knåpa lite på en lampskärm till Noel med nalle Puh tyg.
För alla nyfikna, ja shoppade INTE loss på stan idag. Blev bara några penslar ( ska måla två ramar till barnen som vi ska ha hand & fot avgjutningarna i ), handsprit & alun som man ska ha i saltdegen.


Ha en underbar lördag kväll.
Kram kram


Minsta supportern har redan somnat, men han hejar ändå ;-)



Pappa matar. Idag är det Slottspuré. Mums.






Behöver jag säga att Maja gillar chokladbollar :-)



Nej mamma du får inte ta den.... hahaha



Sa du nåt mamma??



De var skönt att bara ligga i blöja då jag var så varm & visst är ja söt?




När ska det sluta........

Noel har feber igen, 38,2. Varit vaken jätte mycket i natt. Man gör inget annat än att går in till honom & stoppar in nappen. Till slut tappar man räkningen. Jag ammade vid 03,15 sen var Marcus uppe med honom & gjorde rent näsan & ny blöja, han hade bajsat, kom lite överallt, på skötunderlägget, en body som låg bredvid, på Marcus & på golvet haha så nu går tvättmaskinen. Som om det skulle vara nåt ovanligt här. Två maskiner om dagen.
Maja kom upp strax före 7 & jag ammade en gång till & under tiden som Noel äter så bajsar han igen. Marcus gick & la sig & jag gick upp & bytte blöja. Börjar bli lite orolig nu, Noel är riktigt dålig i magen, har varit det ett tag också, lite över en vecka. Minns ej exakt. Enligt Helena på bvc så var det ingen fara så länge som han verkar pigg & allmäntillståndet är okej & han har ett par kissblöjor om dagen & det har han. Stackars stjärten är ju alldeles röd & jag smörjer varje gång ja byter blöja.  Hoppas det ger sig snart.

Nu hör ja Noel ligga & jollra & prata med syster, så nöjd & glad :-) & Maja ser på Nicke nyfiken. En helt vanlig morron hos oss.
Jag sitter här med första koppen kaffe. Lär bli mååånga idag. GÄSP.
Jag vill bara få sova sova sova. När lär det hända, när ja blir gammal & de flyttar hemifrån hahahah.
Nu ska ja kika runt lite i internet världen & sen ska ja ta en kopp kaffe till & kanske en smörgås. Sen ska ja ta en varm lång dusch, om de går eller en väldigt snabb, beror på barnen ;-). Då är ja klar tills marcus vaknar framåt 11 & då tänkte ja åka in till stan & strosa lite ;-) Finns säkert nåt att köpa. Ska iaf ha gips som ja skulle ha köpt igår men minnet är ju inte längre vad det varit...... Har gjort några avgjutningar på barnens händer 6 fötter. Bild kommer senare.

Kram på er alla & en fortsatt trevlig helg.

Så här sitter de nu. Lillebror får presenter av mig säger Maja :-)
Å nu hör ja hon säger bravo bravo lille vän, Vet inte alls vad de gör
men gud så söta de är.
 



Igår var de ju fredag & fredasmys :-). Jag var till Norrköping en sväng
& skulle byta åkpåsen som ja köpte förra helgen men de blev ett tillgodokvitto
istället för de ska öppna en ny affär den 22 så jag ska kika där istället.
Åkpåsen var ju helt i fleece, även utanpå vilket kanske inte är så praktiskt alla gånger.
Så de blir nog en ny :-)
Jag råkade då slinka in på leksakshuset också. Där blev de ett spel till Majsan,
som sagt de var ju fredasmys. Vi åt pizza & sen så spelade vi spel hela familjen &
mumsade på Ahlgrens bilar. Fredasmys ;-)

Spelet var jätte kul. Rekomenderas.




Ja ja de blev en docka också. En docka till min docka.
Var bara tvungen när ja såg Jasmin :-)




Maja blev super glad för alla saker..... Ja det hoppade ner lite fler saker i påsen....
Bla en lite pixi bok med Rasmus Nalle & en målarbok/pysselbok & ett hopprep.
Ja vet, ja vet ni behöver inte säga nåt.

Sjukstugan fortsätter.....

I natt så sov Maja så dåligt, Marcus var inne hos henne & sov i flera omgångar & i morse kollade han tempen & då var den på 38,4, jaha tänkte vi då, då är det säkert öronen igen. Ja ringde vårdcentralen & vi fick komma redan 10,30 & de hade till och med gått hål på vänster trumhinna, stackars stackars lilla Maja. De blev Kåvepenin 3 gånger om dagen i 5 dagar. Bläää sa Maja när hon tog den. Hon är så duktig, tar den utan protest fastän den smakar så illa, de gör den verkligen.
När vi var färdiga hos doktorn gick vi in på Ica & köpte havregryn, vi skulle nämligen hem & göra chokladbollar, vi skulle ju få besök på eftermiddan av Mia, Majas fröken från dagis. Vi hade utv samtal & de gick så bra. Hon hade bara gott & säga om våran sessa :-) jag är så stolt. han var så hjälpsam, omtänksam, kunde sitta tyst i en ring & lyssna & tog instruktioner jätte bra. Va??? pratar vi om samma tjej? ;-) Kul att hon sköter sig borta när inte jag är med.

I helgen som var så fortsatte jag mitt "lilla" projek rensa häcken. Blev dock klar till slut. Gick åt 13 säckar jord & lite Zoon, värkte lite i mina händer, men fint blev det.

Vi var även iväg en sväng & handlade lite. Åkpåse till Noels sittvagn. Overall till Noel. Två par skor till Maja. Byxor & tröjor till Maja & så tröja & stövlar till mig :-) Dyrt med andra ord.

I tisdags var jag med Noel till bvc. 5 månader exakt då :-). Tiden bara försvinner. han väger nu 8,2kg, 66 cm lång & 43cm i huvudomfång. Han skulle även ha fått andra omgången vaccin men de fick vänta till slutet på nästa vecka. han är fortfarande snuvig & hade haft feber i 3 dagar & så är han jätte dålig i magen som troligt beror på förkylningen så då kanske han inte skulle svara så bra på sprutan. Därför beslutade Helena att vi väntar lite.
Har nu börjat & ge lilleman lite mat vid lunch & gröt runt 16,30. Nu gåt det jätte bra. Förut åt han under gråt & protest & ville allra helst bara ha frukt purén ;-), men som sagt nu så har vi kommit igång lite bättre så idag bytta jag helt ut två ammningar till mat.
Ja har ingen bebis längre :-( mammas kille blir stor för fort, men ack så go han är. Alltid glad. Älskar dig så Noel.

Nu så gick Marcus & nattar Maja & då sa Marcus ska du inte ge mamma puss & kram. Då kommer Maja & säger "puss & kram mamma annars blir du ledsen" så söt min docka :-) älskar dig Maja. Puss.

Se så duktig kusin Linus är att ge flaskan till Noel. Kusinmys :-)



Påväg till skogen & korvgrillning med mamma, pappa, Noel, Hanna,
William & Towe. Vi hade super trevligt.




Pappa fixar brasan. Blev en jätte bra brasa.



Lite lek & bus innan maten ;-) Maja & Willian hade jätte skoj.



Oj titta de brinner :-)



Noel fick också komma upp & mysa lite. Underbart.



Lite pappa & son mys :-)



Noel har feber & somnat i mammas trygga famn.
Mamma myser, underbart.




Majas skor. De fick bli svarta & med blixtar så att lilleman kan ärva sen ;-)
De är inköpta på Skopunkten.




Ja de är ju ta 3 & betala för 2, så det blev ett par stövlar till
mamma också ;-)



Noels fina overall inköpt på Åhléns.



Hela familjen lekte lite med fingerfärg. Roligt tyckte Maja & Noel.



Maja diskar. Oj oj om de blir blött i HELA köket, men vad gör väl de ;-)



Å där tog diskmedlet slut.......



Kolla så fina vi är. Matchar varann :-)




Maja rullar chokladbollar alldeles själv, super duktig.















RSS 2.0