Fredag fredag fredag, underbart :-)

Åh va skönt med fredag & hela helgen framför sig. Marcus är på väg hem nu & jag ska åka & klippa mig.
Ska bli så skönt med lite egentid.

Min underbara syster Susanne är på väg hit, sitter just nu i bilden & kör. Kör försiktigt syster yster. Ska bli så mysigt att träffas.

Senare ikväll så kommer även syster Milla & kusin Linus. Mys mys.

Ska göra lite varma mackor ikväll & så ett eller kanske två glas vin ;-) mums. Livet är rätt bra nu.

Ha en trevlig helg alla.

Kram kram

Aj fan va ont....

de gör i armen. kan inte lyfta den. Blir jobbigt att bara ligga på en sida i natt, bläää.
Blir även en jobbig dag i morron, själv med båda barnen & Marcus blir väl sen hem i morron med. Flygprov med pakistanierna igen, suck. Fast de är väl bara till att gilla läget......

By the way Marcus fick 93 i sin bowligserie, moahaha skrattar så jag tror jag kissar på mig. Fick ett sms av han där han berätta att han hade kört dubbel ränna hahaha. Jag har haft 279 som bäst, speglar mig i glansen ;-)


Natti natti

Hon klara det!

Maja klarade att somna utan napp & fort gick det. Såå otroligt stolt. Jag fick ta över med nattningen då pappa var tvungen att hinna äta en macka innan han skulle åka. Han var ju hemma i 45min iaf, inte illa...... ;-)
Jag sjöng lite för Maja & hon sa ett par gånger att hon ville ha nappen & jag sa jag vet gumman att du vill ha nappen & sen så pratade jag om vad doktorn sa & då sa hon "sa doktorn det", så jag tror hon förstår. Sen så tog hon min hand i sin & somnade. Lilla skruttan, så duktig.

Blir tokig snart......

Var till vårdcentralen med Maja idag & hon har öroninflammation på båda öronen. Blir som sagt tokig snart. Det är ju "bara" 5:e gången i år. Hon har haft det i februari, mars, maj, oktober & så nu i november, men nu så sa ja till om en remiss & läkaren sa det nästan samtidigt som mig att nu så får ni en remiss till en privat läkare i stan som ska undersöka Maja lite mera & göra en utredning, skönt. Läkaren undrade om Maja använde napp mycket & nu har hon bara fått ha den på kvällarna när Bompa börjar fast igår & idag har hon haft den mera & då sa han att det är inte bra med nappen, kan va den som ställer till det lite med öronen också. Sen sa han till Maja att det är inte bra. Jag sa då till Maja att ska vi inte slänga nappen i papperskorgen då & sluta med den & det gjorde hon :-), som belöning gick vi in på Ica & köpte glass. Sandwich blev valet & mamma la till Piggelin också ;-). Vi får väl se hur det går. Vi har bara en napp kvar & den ligger i Marcus jackficka, vi har medvetet inte köpt nya nappar när vi tappat bort en massa, bättre så för finns det så tar hon dem ju men jag mitt "nöt" sa en gång när inte Maja hitta sin napp att låna lillebrors napp en stund då. Gahh vilken björntjänst jag gjorde mig. Hon hade ju aldrig sagt själv att jag kan låna lillebrors napp, var jag själv då tvungen att införa det.... så vi får väl se hur det blir framöver men skam den som ger sig.

När vi sen var på vårdcentralen så fråga jag en sköterska när vi kunde komma & vaccinera Maja med tanke på öronen nu. Hon skulle gå & fråga sa hon & då kom det tillbaka en sköterska som sa att de hade tre doser kvar som skulle gå ut & kastas i morron om ingen tog dem så jag fick sprutan idag. Kändes inget, gick hur bra som helst, men nu börjar det ömma i armen. Hoppas det stannar med det.

Noel fick vaccinet igår. Marcus hann hem så han kunde åka iväg med honom. Han va så duktig. Han har inte gnällt något idag.

Nu snart ska Marcus åka & bowla & äta mat med arbetskamraterna. Roligt för han mindre för mig. Ja ja han kom ju hem 18,30 så han hann ju lägga Maja iaf. Jag gjorde henne redo för sängen & sen satte vi oss i köket & vänta & titta när pappa kom hem för det var ju pappa som skulle natta & läsa saga, de fick inte mamma göra.
Pappa jobbar ju så mycket så de är viktigt att de får den där stunden. Båda två behöver den.


I morron funderar jag på att göra play-do lera & pyssla lite med Maja. Får se om jag orkar & inte ligger deckad av sprutan.
Mitt roliga ikväll blir Greys Anatomy. Sen sova.

Ha de bra allihopa.

Kram kram


Idag är vi hemma!

Ja som sagt idag är vi hemma. Maja har feber, stackars liten & vi som skulle ha gått & vaccinerat oss idag. Nu får vi vänta tills torsdag & då får bara barnen vaccinera sig, nya direktiv hela tiden. Jag & Marcus får göra det till veckan på US.

Skriver kanske mera senare. Nu vill Maja ha sällis i soffan. Passa på & mysa lite med bara Maja nu när Noel somnat.

På återseende.

Tjingeling

Fredagen den 13:e......

Ja som sagt fredagen den 13:e idag & det gick ju bra. Ja det beror ju på hur man ser på det. Bra för mig, kanske mindre bra tycker Marcus. Han var nämligen pappaledig idag & jag passade på att åka in till bolaget, Ikanohuset & Maxi, med andra ord en dyr dag & helgen har bara börjat. I morron blir det stan & börja fixa lite julklappar. På bolaget köpte jag 09 glöggen, ska prova den i morron. Idag blev det lite rödvin till den hemma gjorda pizzan som by the way blev supergod. Mycket mosarella & ruccola ska de va ;-). Kanske inte så nyttigt men det är ju fredasmys.....
Moster Milla var här & myste med oss också som efter pizzan åkte vidare på dans. Jätte mysigt att ha dig här Millis.
På Ikanohuset blev det en svart "skjorttunika" på Sisters, dock inte billig men supersnygg om ja får säga det själv. Så roligt att äntligen ha kommit igång & handla till sig själv & inte till barnen jämt ;-)
Sen blev det en grå "skjorttunika" på Vero Moda. Nice ;-)

Ja ja jag vet Peter, men Marcus loves me ;-)

Å förresten så fick Marcus sovmorron till 10,20 så de är inte så synd om honom. Jag & Noel gick nämligen spåret efter att ha lämnat Maja på dagis så att pappa skulle få sussa i lugn & ro. Jag kanske hoppas lite på att jag får sovmorron i morron ;-) vi får väl se.....

Kram kram

Snart fredasmyys Jippi

Så här smarrig var Marcus pizza, mums blir hungrig nu ju ;-)



Visst är ja en sötis?!



Försökte få till en fin bild där båda ligger bredvid varann, men som
ni ser så är en glad så är inte den andra det & om den ena tittar in i
kameran så tittar den andra bort o.s.v. Sen så tröttnade fotografen...
Hahaha







Men gud vilka guldklimpar vi har.

Nu sover de båda. Maja trött efter gympan. Hon trilskades när Marcus skulle borsta tänderna på henne,
vilket hon gör nästan jämt. Man gör inge annat än tjatar & tjatar. Marcus tog upp Maja på rummet & förklarade att så här kan vi inte fortsätta så idag får du sova själv, utan saga & utan att borsta tänderna, de blev rent ut sagt ett jävla liv. Då ville hon varken ha lady eller nappen, men nu sover hon iaf & mamma & pappa har dåligt samvete.
En helt vanlig dag hos oss ;-)


Marcus masserade in nån creme som luktar jenka ( tuggummit ni vet ) på mig i nacken för jag får så ont av att bära på lillskrutt & herregud va varmt det blev. Bränner. Gött... ;-)

Nu blir det snart en film, vi tjuvstartar på fredasmys.

Kramis

Snart helg....

så underbart skönt. I morron ska Marcus vara pappaledig, härligt. Hemma båda två, inte illa ;-)
Tror moster Milla kommer på besök på fredag, roligt. Ska göra hemmagjord pizza då, tycker Maja är roligt. Vi var nämligen inbjudna till grannarna i lördags & då gjorde vi pizza. Maja åt nästan upp hela sin, extra roligt när man får vara med & göra sin egen & det var ju sååå gott. Mycket mosarella ska de va ;-) & ruccola & salami, kanske inte så nyttigt men gud va gott. Tack Peppe & Malin för underbart goda pizzor & en rolig kväll. Efter pizzan gick vi över till oss & spelade spel & drack lite vin.

Jag har äntligen pallrat mig iväg på promenader nu. Gud va skönt det är när man kommer ut. Går spåret med vagnen också när jag lämnat skruttfia på dagis. Då är det gott med en kopp kaffe sen när man kommer hem.

Nu ska ja snart väcka Noel så han hinner äta lite gröt innan vi ska iväg på gymping. Han tycker det är jätte kul att titta på storasyster & alla andra barn som springer & hoppar.


Ses.

Kram Kram

Nåt man borde tänka på.....

 

 


Majonnäsburken och två koppar kaffe.
När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:
En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.
Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.
Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.
Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras inne-håll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.
Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.
Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.
Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil.
Sanden representerar allt annat - småsakerna.
Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.
Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.
Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.
Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.
Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.
En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.
Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.
Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.
Betrakta denna berättelse och ta den till er. Skicka den gärna vidare till en vän eller nära anhörig som betyder mycket för er

Lämna gärna ett spår efter dig.......


5år!

För 5 år sedan älskling...... 
För 5 år sedan träffades jag & Marcus.
För 5 år sedan idag så var ja alldeles pirrig i magen innan du mitt i natten efter att ha kört ända från Göteborg till Oxelösund äntligen kom hem till mig. Vilken lyckträff. Vi har hunnit med en hel del på de här 5åren. Tack för att du har gett mig det finaste man kan få här i livet, två underbara barn. Jag älskar dig & våra barn för alltid.
Tack för den underbart fina orkidén jag fick idag. Puss.

Prinsessan :-)



Bara liiite dryg.....





Noel i sin gåstol för första gången. Tyckte det va jätte kul.




Mina finaste myser i soffan, fast Maja tycker att mamma
är mest i vägen för tn:n. ;-)







Nu mår vi bättre.....

eller törs man säga det ;-) Ja inte Noel kanske hans två första tänder i underkäken sprack fram igår. De var moster Susanne som märkte det. Jag hade sett att de var nåt på g några dar innan men nu hade ja inte märkt nåt.... Hur som helst så hade han lite ont igår kväll så han fick en panodil till natten.
Igår kom farmor & farfar på besök, de tyckte Maja var roligt. Fick även besök av mormor, moster Susanne & pierre en kortis, de har sovit hos mormor & morfar denna helgen. Moster Susanne hade stickat en så underbart fin tröja till Noel & nu håller hon på med en tröja till Maja. Tack snälla moster. Jag älskar dig. Blev så ledsen när ni åkte hem detta var ett alldeles för kort besök.


Just nu håller Marcus på att montera en lampa i vardagsrummet eller rättare sagt vi byter plats på den.
Han ska även byta däck på bilarna idag & jag ska dammsuga dem eller en iaf. TRÖK men nödvändigt.
Senare idag vid kl 14 ska maja in till grannpojken Leo på kalas. Han har fyllt 5år, grattis Leo.
Jag har köpt Maja en så fin klänning med svarta glitter strumpbyxor till, dagen till ära. Kort kommer sen.

Nu ska ja gå ner & dricka en kopp kaffe till & fräscha till mig lite ;-)
På måndag ska ja börja gå lite mera promenader på morronen när ja lämnat Maja på dagis. Måste bli av med detta som ligger runt magen....... Det har inte ja beställt ;-) 8 kg kvar efter Noel, bläää, men men de kommer väl.

ha en bra söndag.
Kram kram

RSS 2.0